Bel ons: 024-6421164 | E-mail: info@jackdejager-schilderwerken.nl

De Winterschilder

 • Oktober 01, 2015
 • Luke de Jager

Wat is het verschil tussen een reguliere schilder en een winterschilder?

Behalve de periode waarin ze schilderen is er geen verschil, zo kan een normale schilder tevens een winterschilder zijn. Een winterschilder is echter alleen actief in de winterperiode. Voor schilders is dit de tijd tussen 21 november en 21 maart. Waarom zou u een schilder juist in de winterperiode inschakelen? Een winterschilder biedt veel voordelen ten opzichte van reguliere schilders:

 1. Een winterschilder kan snel aan de slag
 2. Doordat een schilder in de winter minder klussen heeft, is hij sneller beschikbaar om uw schilderwerken onder handen te nemen.
 3. Geen lange wachttijden dus u geniet binnen no time van uw perfect geschilderde woning.
 4. Profiteren van korting

Laat u uw woning schilderen? Dan wilt u natuurlijk de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Een winterschilder maakt dit mogelijk, dankzij de korting die kan oplopen tot wel 30% op de kosten. Kies voor de meest betrouwbare en ervaren specialist en profiteer tegelijk van de beste korting. Uw woning is klaar voor de zomer: In de zomer geniet u het liefst volop van uw prachtige woning en tuin.

Wilt u in deze periode niet bezig zijn met het schilderwerk? Schakel dan een winterschilder in om uw woning zomerklaar te maken, en ga zonder zorgen het lekkere weer tegemoet.

Lees meer

BTW Regeling

 • Juli 30, 2015
 • Luke de Jager

Betaal 6% btw in plaats van 21%

Er is veel verwarring over het btw-tarief op schilderwerk. Betaalt u het volle tarief van 21% of kunt u gebruik maken van de btw-verlaging waardoor u slechts 6% btw betaalt over uw schilderklus?

Omdat het verschil in btw een groot effect kan hebben op de totaalprijs leggen wij u de regels omtrent het btw op schilderwerk graag duidelijk uit. Sinds 2009 geldt er een laag btw-tarief voor schilder- en stucadoorwerk. Hierdoor betaalt u slechts 6% btw over uw schilderwerk. Deze regeling is permanent. Het lage btw-tarief is onder andere geldig op:

 1. het voorbereiden van het schilderwerk, zoals het schoonmaken en ontvetten van de ondergrond;
 2. de voorbehandeling, zoals het aanbrengen van voorstrijkmiddelen en grondverf;
 3. binnen- en buitenschilderwerk;
 4. de arbeidsuren én de materialen.

Het lage btw-tarief is geldig als u een schildersbedrijf inhuurt voor uw schilderklus, maar ook aannemers en klusbedrijven die het schilderwerk voor u opknappen vallen onder het 6% btw-tarief. Het aantrekkelijke btw-tarief is alleen geldig op klussen die direct zijn gerelateerd aan het schilderwerk. Eventuele bijkomende werkzaamheden als het vochtvrij maken van kelders, het vervangen van ramen, deuren en kozijnen en het enkel herstellen van voegen in metselwerk vallen onder het reguliere btw-tarief van 21%.

Let op: Deze btw-regeling op schilderwerk verschilt van de btw-verlaging op arbeidskosten bij het renoveren en herstellen van woningen die op 1 juli 2015 afloopt. Het lage btw-tarief van 6% op schilderwerk blijft, ook na 1 juli 2015, gewoon geldig.

Lees meer

Opnieuw actie tegen verplicht pensioen zzp-schilders

 • Juni 15, 2015
 • Luke de Jager

Er is een grote kans dat het verplichte pensioensparen bij het schilderspensioenfonds door zzp 'ers nog dit jaar wordt afgeschaft.

Belangenorganisatie en dienstverlener Zelfstandigen Bouw tekent deze week officieel bezwaar aan tegen de verplichtstelling, die opnieuw moet worden aangevraagd. Een petitie moet het bezwaar ondersteunen.

“Meer dan de helft van alle schilders is zzp’er. En van die zzp’ers is de overgrote meerderheid tegen de verplichte aansluiting. Het ontbreekt dus aan een basis voor het verplichte pensioen”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. Hij verwacht dat het bezwaar gehonoreerd zal worden. “Maar hoe meer handtekeningen ter ondersteuning, hoe beter.”

"De vakbonden en vooral OnderhoudNL passen allerlei vertragingstactieken toe. We hebben niet de indruk dat zij serieus aan een oplossing willen werken," aldus Verhoef.

Nu is het volgens Verhoef het juiste moment om in actie te komen. Omdat de pensioenregels zijn veranderd, moest het BPF bij het ministerie van Sociale Zaken een nieuwe aanvraag indienen om ook zelfstandige schilders te verplichten zich aan te sluiten. Tot het einde van de maand kan daar bezwaar tegen worden gemaakt. Zelfstandigen Bouw is altijd tegen de verplichting geweest. In het verleden lukte het niet deze verplichtstelling van tafel te krijgen. Nu meer dan de helft van de werkenden in de schildersector uit zzp’ ers bestaat, is de kans groot dat het alsnog lukt.

Uiteraard is ook Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder sterk voor een herziening van de pensioenregels voor zzp-schilders.

Lees meer